Om regissören

Karin Ekberg (f. 1979 i Stockholm) långfilmsdebuterade 2014 med dokumentären ”Att skiljas”, som var öppningsfilm på Tempo Dokumentärfestival och nominerades till Prix Europa, Kristallen och Guldbaggen, och vann HBO Invisible Camera Award. Karin har lång erfarenhet av att arbeta med foto, film, journalistik och kommunikation i olika former, både i fristående projekt och på arbetsplatser som SVT, Aftonbladet, Kulturförvaltningen Stockholms läns landsting, Boost HGB och Witte de With konsthall i Nederländerna. Hon har en BA i fotografi från Artez i Nederländerna (2003), och en master i journalistik från JMK i Stockholm (2006). Karin har därefter läst dokumentärfilm, dramaturgi och filmiska processer på masternivå, på Stockholms Dramatiska Högskola (f.d DI) och Akademin Valand.

Arbetet med långfilmsdokumentären ”Efter Inez” inleddes 2012. Fem år senare fick filmen premiär på Tempo Dokumentärfestival där den tog hem priset Tempo Documentary Award. ”Efter Inez”, som är utvecklad bland annat under ett vistelsestipendium på Bergmangårdarna, har fått lysande recensioner och rönt stor uppmärksamhet i press. I oktober 2017 låg filmen etta på kritikerlistan av svenska filmer på bio. ”Efter Inez” används för fortbildning och kvalitetsarbete inom flera landsting, och har visats för biopublik på många orter genom en film- och samtalsturné.

Karin har också regisserat och producerat kortdokumentärer för ArkDes stora utställning Bo.Nu.Då. Parallellt med det egna filmskapandet är Karin kulturpolitiskt engagerad genom styrelseuppdrag för Oberoende Filmares Förbund, och en flitigt anlitad föreläsare, workshopledare och moderator, såväl i Sverige som internationellt.

Pressbild av Karin Ekberg rakt framifrån

Läs de fina recensionerna

 • Den har fått mig att känna tacksamhet, kärlek, hopp och djupaste förtvivlan. Den här filmen har gjort mig visare.

  Andrea Reuter
  Andrea Reuter Filmkritiker
 • Ömsint skildring om livets ofattbara sorg, men även kärlek och glädje

  Filmeye.se
  Filmeye.se Oberoende filmrecensioner
 • En film om sorg blir en historia om kärlek och hopp

  Moviezine.se
  Moviezine.se Sveriges största sajt för film
 • I dokumentären får vi, som i alla bra dokumentärer, tänka själva och kanske lära oss något nytt om livet och hur vi är och beter oss.

  Björn Jansson
  Björn Jansson SR Kultur
 • Stark film om spädbarnsdöd

   Mattias Oscarsson
   Mattias Oscarsson Sydsvenskan
 • Stark skildring av varje förälders mardröm

  Sebastian Lindvall
  Sebastian Lindvall Svenska Dagbladet
 • Sorgedokumentär som blir en film om kärlek

  Eva af Geijerstam
  Eva af Geijerstam Dagens Nyheter
 • Ekberg förvaltar det förtroende hon fått av Denize och Filip väl. Inkännande skildrar hon vägen tillbaka till livet

  Roger Wilson
  Roger Wilson SR Kultur